αποθετηριο

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Πρόταση Ασημακόπουλος

Ιστοσελίδα: http://mathissi.weebly.com

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Ασημακόπουλος Γεώργιος

ΣΚΕΠΤΙΚΟ:

Η αξιοποίηση της ψηφιακής αφήγησης προτείνεται να γίνει στοΓενικό Μέρος της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στα ΚΣΕ, στην ενότητα για τα μοντέλα Εισαγωγής των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαιδευτική Διαδικασία, υποενότητα Ιστορική Αναδρομή. Στόχος της εφαρμογής είναι η ενημέρωση των επιμορφουμένων για τα στάδια εισαγωγής των υπολογιστών στην Εκπαίδευση και τα διάφορα μοντέλα που ακολουθήθηκαν κατά την εισαγωγή τους.

ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ:

Αξιοποιήθηκε υλικό που υπήρχε σε χρονογραμμή στο timetoast.com (http://goo.gl/FUKwB), Αναδιατυπώθηκε μέρος των κειμένων, προστέθηκαν εφέ μετάβασης και προστέθηκε μουσική, η οποία να μην αποσπά τον αναγνώστη, αλλά να συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος δεκτικότητας. Το υλικό οργανώθηκε με βάση τον άξονα του χρόνου.

ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ

Προτείνεται να χρησιμοποιηθεί προβολέας, για να προβληθεί το βίντεο στους επιμορφούμενους στο ΚΣΕ. Εναλλακτικά μπορούν οι επιμορφούμενοι να το παρακολουθήσουν στους υπολογιστές τους μέσω του Youtube.com (http://www.youtube.com/watch?v=Fsb-H8TO2Xo)

Ως επέκταση προτείνεται οι επιμορφούμενοι να μετασχηματίσουν το πληροφοριακό υλικό του βίντεο σε άλλη μορφή ψηφιακής αφήγησης, π.χ. μέσω του scrapblog.com ή του prezi.com.
Ανάλογα με το επίπεδο του τμήματος, μπορούν οι επιμορφούμενοι να ασκηθούν στη δημιουργία διαφορετικών μορφών αναπαράστασης του ίδιου υλικού, δοκιμάζοντας εναλλακτικά εργαλεία.

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα, Γιώργο!
    Νομίζω το βιντεάκι είναι πολύ χρήσιμο για θεωρητικό μάθημα κατ΄αρχήν στα ΚΣΕ, κι αν μου επιτρέπεις θα το χρησιμοποιήσω και γω(ζητάω άδεια).
    Κι ευκαιρία να κάνουμε και την επέκταση ως πρακτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο,
    μου άρεσε η ψηφιακή σου αφήγηση, καθώς συγκεντρώνει στοιχεία χρήσιμα για όλους τους εμπλεκόμενους με τη χρήση ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή την παρουσίαση θα την χρησιμοποιήσω με την αδειά σου πάντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή